Chciałbym dowiedzieć się jakie stosujecie sposoby w wędkarstwie gruntowy, tzn. jakie stosujecie wędki, żyłki, haczyki, koszyczki czy sprężyny oraz sygnalizatory brań. Ponadto jakiego rodzaju używacie zanęt do tej metody łowienia.
Ja osobiście używam wędzisk feeder najchętniej shimano lub dragon, kołowrotek również. Żyłki stosuje Colmica te jak najmniej rozciągliwe, haczyki nr 6-8. Jako zanęty często używam trapera "feeder specjal" i dodaje do niego jakiegoś aromixa firmy Sensas aby pobudzić ryby do żeru. W wędkarstwie gruntowym najważniejszą sztuką jest również umiejętność dobrania łowiska. Pozdrawiam
witam,
na grunt najczęściej stosuję metodą drgającej szczytówki, chyba, że wiatr nie pozwala używam bombki lub swingera. Stosuję dwa kije, pickera Jaxon Orion (już niedostępny w sklepach) i fedder Mikado Golden Lion. Do picker mam uniwersalne kołowrotki Okumy i Larusa a do feddera Okume Trawertine. Najczęściej łowię na jeziorach więc używam sprężyny zanętowej bez dociązenie (chyba, ze jest dużo mułu) i rurki antysplątaniowej.
Zanętę robię sam, bazą jest pasza dla drobiu, do tego dodaję trochę firmowej mieszanki (Lorpio Magnetic Leszcz), wody z melasą lub innego aromatu. Ta zanęta świetnie się uwalnia ze sprężyny i jest ekonomiczna, co ma znaczenie, bo często jestem nad wodą.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum