WĘDKARSTWO-Najlepsze Forum Wędkarskie
Wędkarstwo spławikowe, gruntowe, podlodowe.
Metody łowienia, łowiska wędkarskie, ryby, przynęty, wędkarstwo spinningowe, karpiowe i morskie.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: uszkodzona, wedka

Uszkodzona wędka
Autor Wiadomość
konrado 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-19, 12:38   Uszkodzona wędka

Tworzę ten temat, aby każdy mógł opisać swoje zdarzenia, nad wodą, czy też nie, gdy jego sprzęt wędkarski uległ uszkodzeniu. Jakie były tego następstwa i przyczyny. Chciałbym, aby forumowicze podzielili się swoimi przeżyciami, gdyż też miałem ich kilka. A więc zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam.

benji 

Wysłany: 2010-09-19, 13:06   Re: Uszkodzona wędka

konrado napisał/a:
Tworzę ten temat, aby każdy mógł opisać swoje zdarzenia, nad wodą, czy też nie, gdy jego sprzęt wędkarski uległ uszkodzeniu. Jakie były tego następstwa i przyczyny. Chciałbym, aby forumowicze podzielili się swoimi przeżyciami, gdyż też miałem ich kilka. A więc zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam.

Jakiś czas temu gdy łowiłem na feedera firmy dragon pękła mi szczytówka przy zarzuceniu koszyczka. Stosowałem wtedy odpowiedni wg zaleceń ciężar wyrzutowy a mimo to nie uznano mi reklamacji. Powiedzieli że to z mojej winy. Skończyło się na tym że kupiłem sobie sam szczytówkę i odpowiednio przerobiłem aby pasowała do mojej wędki.

Pozdrawiam i połamania kija hehe

ULi 

Wysłany: 2010-09-19, 13:22   

Witam
Feddery chyba mają to do siebie że szczytówki się "same" niszczą :-) ja w swoim kongerze przytrzasnąłem klapą od bagażnika no i jakoś tak sama pękła ale uznali mi na gwarancji i wymienili na nową
Pozdrawiam

konrado 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-19, 14:40   

Może teraz ja powiem kilka słów o uszkodzonych kijach. Tak więc nie mam szczęścia do spinningów firmy Jaxon. Miałem dwa modele jeden z serii Crystalis Tele Spin z niższej półki i XT-PRO, która wydawałoby się jest nieco porządniejszą. Wędka wymieniona przeze mnie jako pierwsza pękła podczas holu ryby, niedużego szczupaka i to w bardzo nietypowym miejscu, co ewidentnie wskazywałoby na wadę konstrukcyjną. Zaniosłem na gwarancję i leży już u nich około 1,5 miesiąca. Zaś drugie wędzisko pękło podczas rzutu, mimo iż stosowałem przynętę wagowo mieszczącą się w przedziale ciężary wyrzutowego. tutaj jednak spotkałem się z niemiłym zaskoczeniem, gdy nie uznano mi gwarancji ponieważ stwierdzono że stało się to z mojej winy. :evil:

Tak więc to moje przygody.

Pozdrawiam

wind 
Stały bywalec

Wysłany: 2010-09-19, 18:40   

Generalnie uszkodzenia mechaniczne bardzo rzadko są uznawane w serwisie gwarancyjnym. Ja, trochę ryzykując, kupuję sprzęt poza normalnym obiegiem handlowym i niestety już dwa razy się "przejechałem" na takich oszczędnościach, ale gdyby nie moje "dojścia" nie miałbym takich wędek jakie w tej chwili posiadam. W ubiegłym roku, w listopadzie, złamałem szczytówkę w moim bacie i nowa kosztowała ....... 80zł :-( . Ale wędkę kupiłem za pół ceny, jeszcze jestem do przodu :-P . Kilka tygodni temu złamałem kijka od Yad-a, na szczęście udał mi się go naprawić we własnym zakresie i niedawno ciągałem nim karpiki, takie nieduże, 2-3kg, złącze wytrzymało.

Z moich doświadczeń zatem wynika, że paragon to dobra rzecz ;-) .

konrado 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-23, 17:01   

Dzisiaj odebrałem z naprawy mój wcześniej wspomniany kij, a mianowicie Jaxon Cristalis Tele Spin. Wędeczka jak nowa, naprawiona bez żadnego problemu.

Tak więc do końca nie zawiodłem się na firmie Jaxon.

Pozdrawiam. :-P

Google

Dołaczył: 17 Paź 2009
Skad: Olsztyn

Odpowiedz do tematu