Czy słyszeliście, mieliście w ręku lub testowaliście którąś z poniższych wędek:
1. Wędka DRAGON DESTINY Fino Match 4,20m 5-25g
2. Wędka JAXON XT-PRO New Generation Tele Match
3. Wędka Mikado Lexus Tele Match
4. Wędka Shimano Catana BX Match 420
5. Wędka York Devil Match
6. Wędka Lexus Telematch
7. Wędka Sensei Tele Match
8. Wędka Catana BX TeleMatch
9. Wędka Team Dragon Silver Edition Tele Specjalist Match 3,90m 2-15g
Drugie pytanie dotyczy sprzętu do połowu sumów. Jakie wędzisko, kołowrotek (czy moze raczej multiplikator).
Ufam, że ktoś z Was mi doradzi w kwestii sprzętowej.
jest to odległościówka w miare przyzwoita, choć do połowu sumów raczej bym wybrał Team Dragon Silver Edition Tele Specjalist Match łowić powoli z gruntu na trupka :D
Wędka typu match do połowu sumów? I to tele. Kolega lubi hardcorowe doznania, pełen szacun . Je bym proponował wędzisko surfcastingowe z betoniarką zdolną pomieścić wiele metrów dobrej, mocnej plecionki. Multik też nie byłby od rzeczy. A tele match to chyba na sumiki, karłowate .
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
wind wiesz poeksperymentować można a karły połowić można czemu nie :D Jak narazie ja używam coś w tym stylu i udało mi się wyciągnąć szczupłego na 6 kg na nią wiec najgorzej nie jest a ze match nic nie szkodzi trosze umiejetnosci i ujdzie w tłumie :D
Pewnie że tak, ale podejrzewam, że ten szczupły to był przyłów, tak jak mój karpik 2,15kg na 5m bata. Żyłka główna 0,14, przypon 0,12. Jazda bez trzymanki . Jednak nastawiając się na konkretny gatunek przygotowuję odpowiedni sprzęt, szkoda by było stracić "rybę życia" przez przypadek.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum