Witam
Nie no super zacząłeś temat.....
lecz ja dalej nie wiem jak łowić żeby nie zrywać blachy i tak by coś się w miarę szybko złapało
Pozdrawiam i liczę na rozwinięcie wątku przed wiosną
Witam,
Jeśli chodzi o łowienie na spinnig to wymaga to troszeczkę doświadczenia. Na początek należy przygotować sobie zestaw o różnych rozmiarach i kolorach błystek i gum do połowu drapieżników. Spining należy wybrać o takim ciężarze wyrzutu aby był dostosowany do naszych przynęt, żyłka najlepiej do max.0,18mm najlepiej bez pamięci aby się nie skręcała. Na końcu żyłki zamocować należy agrafkę z krętlikiem aby zapobiec splątaniom. Jeśli łowimy szczupaki należy dodatkowo założyć przypon wolframowy lub najlepiej modne dzisiaj przypony fluo-nylonowe..Podczas prowadzenia należy zmieniać często sposób kręcenia i poruszania szczytówką aby zaciekawić rybę. Na głębsze wody stosować główki o cięższej gramaturze aby penetrować głębie i konary. Najlepsze rezultaty mam zawsze podczas zarzutów wzdłuż powalonych drzew lub starych rozwalonych kładek, często drapieżnik uderza również przy samej trzcinie podczas poderwania przynęty ze dna. Myślę że lepsze wyniki mam gdy błystkę opuszczam na same dno i wtedy podrywam gwałtownie i zwijam raz szybko raz wolno.
Witam
Benji mam pytanko... co sadzisz o uzywaniu plecionki, lowilem duzo ostatnio w rzekach i żyłka 0.18-0.16 okazala sie malo skuteczna, tzn zrywanie przynet nos stop na dnie. ale okonie i szczupaczki atakowaly. gdy zmienilem na plecionke 0.06 powiedzmy ze skonczylo sie zrywanie przynet..ale tez ustaly brania... wiec spytam sie fachowca co o tym sadzi...
Pozdrawiam
Witam
Benji mam pytanko... co sadzisz o uzywaniu plecionki, lowilem duzo ostatnio w rzekach i żyłka 0.18-0.16 okazala sie malo skuteczna, tzn zrywanie przynet nos stop na dnie. ale okonie i szczupaczki atakowaly. gdy zmienilem na plecionke 0.06 powiedzmy ze skonczylo sie zrywanie przynet..ale tez ustaly brania... wiec spytam sie fachowca co o tym sadzi...
Pozdrawiam
Witam
NIc dziwnego żyłka w wodzie jest o wiele mniej widoczna niż plecionka, należy plecionkę dobierać jak najcieńszą i dobrać kolor najbardziej odpowiadający wodzie. Ponadto plecionka jest mniej uciągliwa co sprawia że podczas brania ryba odrazu wyczuwa większy opór. Ja osobiście polecam żyłkę do łowienia na spinning, a jeśli plecionka to tylko odpowiednio dobrana..
Witam.
Mam do sprzedania 2 kołowrotki ROBINSONA w ktorych jest uszkodzona sprzezyna kabłąka a poza tym kołowrotki sprawne i płynnie pracujące jesli chciałby ktos je kupic i naprawic to chetnie sprzedam za niewielkie pieniadze. mam rowniez wędki JAXON i KONGER . zainteresowanych prosze o kontakt gg 3332884.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum