Witam
Wiosna zagościła już na dobre więc wybrałem się opłacić składki ( nie wędkuje zimą bo na lód nie wchodzę i tyle ) na wodach okręgu mazowieckiego. Wszystko poszło sprawnie znaczki kasiora i gotowe ale pani prosi mnie o zeszłoroczny rejestr połowów oddałem wypełniony na tyle ile mi się udało, i poinformowała mnie że w przyszłym roku jak nie będzie wypełniony ten rejestr to zostanie nałożona na mnie kara w wysokości 10 zł. Lekko mnie to zdziwiło, i zwracam się do kolegów po kiju z innych okręgów czy coś takiego u was występuje.
Proszę o opinie i jak wy sobie radzicie z tym REJESTREM POŁOWÓW WĘDKARSKICH
Pozdrawiam
ULi
Witam
Wiosna zagościła już na dobre więc wybrałem się opłacić składki ( nie wędkuje zimą bo na lód nie wchodzę i tyle ) na wodach okręgu mazowieckiego. Wszystko poszło sprawnie znaczki kasiora i gotowe ale pani prosi mnie o zeszłoroczny rejestr połowów oddałem wypełniony na tyle ile mi się udało, i poinformowała mnie że w przyszłym roku jak nie będzie wypełniony ten rejestr to zostanie nałożona na mnie kara w wysokości 10 zł. Lekko mnie to zdziwiło, i zwracam się do kolegów po kiju z innych okręgów czy coś takiego u was występuje.
Proszę o opinie i jak wy sobie radzicie z tym REJESTREM POŁOWÓW WĘDKARSKICH
Pozdrawiam
ULi
Witam,
Ja wędkuję odkąd pamiętam i tylko coś słyszałem o tym rejestrze ale nie myślałem że to wejdzie. Szczerze mówiąc to ja tego nie prowadziłem.. Muszę chyba zacząć.
PS. W ankiecie brakuje odpowiedzi - nie wypełniałem wcale..
Ja nie zabieram ryb, w domu nikt nie je, a mi szkoda czasu nad wodę na czyszczenie ,tak to pewnie bym i od czasu do czasu zabrał cuś na patelnie, więc nie mam problemu z rejestrem. wpisuję tylko datę i nr łowiska, a w pozostałych rubrykach kreski. nigdy nikt w kole nie miał o to pretensji, a wpisywałem wszystkie wędkowania choćby dla własnej wiedzy.
i tak w zeszłym roku byłem na rybach ...... 40 razy
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum