WĘDKARSTWO-Najlepsze Forum Wędkarskie
Wędkarstwo spławikowe, gruntowe, podlodowe.
Metody łowienia, łowiska wędkarskie, ryby, przynęty, wędkarstwo spinningowe, karpiowe i morskie.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: propozycje

Propozycje
Autor Wiadomość
benji 

Wysłany: 2009-03-14, 22:26   

no możliwe spróbuj mozillą albo IE Rumcajs ;-)

Rumcajs 
Bywalec

Wysłany: 2009-03-14, 23:51   

To jak mam zmieniać przeglądarkę to już wolę sobie przewinąć w dół :-)

bili1707 
Bywalec

Wysłany: 2009-03-15, 12:16   

Rumcajs, Zmień sobie na liska! Ja bawiłem się trochę operą,ale jakoś nie wpadła mi w oko. Lisek jakoś lepiej mi podchodzi :-P a tak na boku to i tak jakoś mało korzystacie z niego. Proponuję więcej z niego korzystać i przenieść go na samą górę bo na samym dole trochę kiepsko się przedstawia. Denerwuje mnie troszkę zjeżdżanie w dół żeby coś w nim napisać. Po drogie lepiej jest chyba odpowiadać sobie(jak już wcześniej napisałem w ShoutBoxie) na "błahe"pytania w nim jak darmo zaśmiecać forum.Naprawdę. nie jest nas dużo,ale w tych tematach które są już założone robi się powoli bajzel. Niedługo jakiś gość lub nowy użytkownik nie będzie mógł się połapać o co tam chodzi. Następna sprawa-Proponuję... wiem że tym nie "przydziobię" ale zwracać uwagę na pisownię obecnych i nowych użytkowników. Chodzi mi o używanie znaków ojczystych. Każdy kto tu zajrzy i zobaczy jak dużo popełniamy błędów i jak niestaranne jest pismo może się zniechęcić. Wiem,że sam nie piszę idealnie,ale staram się pisać poprawnie po Polsku. Cieszę się także że mam tą przeglądarkę bo chyba każdy błąd (za wyjątkiem znaków interpunkcyjnych z których niestety jestem słaby) podkreśla mi na czerwono i mogę go poprawić-tak też robię.

[ Dodano: 2009-10-05, 21:25 ]
Ja mam pytanie. Czy można uogólnić "relacje z wypraw"??? Zamiast np:Dziś na rybach - Wiosna czy zima stworzyć jeden temat,ogólny. "Relacje z wypraw" i to wszystko. Jeśli już się nie da to proszę utworzyć nowe tematy. lato i jesień.

ULi 

Wysłany: 2010-04-05, 17:17   

Witam
benji, do ciebie pytanko rozumiem reklama nawet bym się pogodził z wyskakującymi okienkami no ale użytkownicy nie wiadomo z skąd którzy próbują sprzedać viagrę czy jakieś okularki no to chyba jakaś lipa a nie wędkarz dla mnie po prostu bana i won z forum to taka moja mała propozycja
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
ULi

bili1707 
Bywalec

Wysłany: 2010-04-05, 18:15   

ULi, Popieram! Z tą wiagrą to już przegięcie! :evil: Takich tu nam nie potrzeba zaśmiecających forum!

benji 

Wysłany: 2010-04-05, 19:53   

ULi napisał/a:
Witam
benji, do ciebie pytanko rozumiem reklama nawet bym się pogodził z wyskakującymi okienkami no ale użytkownicy nie wiadomo z skąd którzy próbują sprzedać viagrę czy jakieś okularki no to chyba jakaś lipa a nie wędkarz dla mnie po prostu bana i won z forum to taka moja mała propozycja
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
ULi

Witam,
Oczywiście macie racje że to nie na miejscu, szybko usunę te reklamy. Niestety często na forach rejestrują się automatyczne roboty i spamują tematy reklamami. Trzeba niedługo poszukać moderatorów bo sam nie dam rady wszystkim się zajmować...

Pozdrawiam

wind 
Bywalec

Wysłany: 2010-04-06, 16:48   

Spamoboty to prawdziwa plaga, na forum, gdzie jestem Junior Adminem usuwam ok. 30-40 :!: dziennie :evil: . Jedyna szansa to "ręczna" aktywacja kont użytkowników.

ULi 

Wysłany: 2010-04-06, 17:09   

Witam
wind, ręczna aktywacja to jest rozsądne ale ile czasu to będzie zajmować a może po prostu raz na jakiś czas usuwać konta na których widnieje 1 post albo wcale i od ostatniej wizyty minął miesiąc , chyba że forum liczy na jak największą liczbę użytkowników ;-) , nie wiem nie znam się ale czy jakiegoś skryptu czy czegoś tam nie da się napisać do aktywacji kont czy coś takiego co by mogło pomóc.
Pozdrawiam
ULi

benji 

Wysłany: 2010-04-06, 18:15   

ULi napisał/a:
Witam
wind, ręczna aktywacja to jest rozsądne ale ile czasu to będzie zajmować a może po prostu raz na jakiś czas usuwać konta na których widnieje 1 post albo wcale i od ostatniej wizyty minął miesiąc , chyba że forum liczy na jak największą liczbę użytkowników ;-) , nie wiem nie znam się ale czy jakiegoś skryptu czy czegoś tam nie da się napisać do aktywacji kont czy coś takiego co by mogło pomóc.
Pozdrawiam
ULi

Witam,
Najlepiej usunę opcję szybka rejestracja bo tu wystarczy login hasło i email aby mieć konto. Jak tego nie będzie użytkownik bedzie musiał dokonać pełnej aktywacji poprzez wpisanie dodatkowo kodu z obrazka wizualnego..

Co wy na to..
Ponadto: proponuje rangę moderatora - co da wam uprawnienia do usuwania i przenoszenia postów, banowanie userów i dawanie ostrzeżeń..

wind 
Bywalec

Wysłany: 2010-04-07, 20:01   

ULi, to nie jest problem, usunięcie 30-40 spamobotów zajmuje 5minut, a masz kontorlę nad tym kto się rejestruje. Ostatnio uboty używają do rejestracji polskich serwerów pocztowych, najwięcej jest ukraińskich i rosyjskich.

konrado 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-23, 20:58   

Witam. Mam taką propozycję, aby stworzyć regulamin wstawiania zdjęć ryb na całym forum i przede wszystkim nakazać wstawiania zdjęć na tle przyrody, najlepiej w miejscu połowu ryb. Widok ze zdobyczą w misce,zlewie czy też kuchni jest jak dla mnie wprost niesmaczny i myślę że nie tylko dla mnie.

Wpłynęło by to na swego rodzaju uatrakcyjnienie forum.

Ale to moje zdanie.

Jak myślicie?

wind 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-24, 22:17   

Przyłączam się do opinii kolegi konrado...., szczególnie w sprawie scenerii zdjęć zdobyczy.

kombis 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-09-25, 11:19   

Ja również jestem za. Zdecydowanie jestem entuzjastą metody złap i wypuść szczególnie jeśłi chodzi o te duże ryby których w naszych wodach jest coraz mniej. Już dawno powinniśmy wziąć przykład ze szwedów i zabierać tylko ryby do bieżącej konsumpcji a nie do zawalenia całej zamrażarki. Jestem także za wprowadzeniem górnego wymiaru ochronnego np dla szczupaka mogło by to być 75 cm

konrado 
Bywalec

Wysłany: 2010-09-25, 11:47   

kombis, z tymi wymiarami to dobrze mówisz.

Moim zdaniem powinno to dotyczyć każdego gatunku.

Pozdrawiam

kombis 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-09-25, 12:07   

konrado napisał/a:
kombis, z tymi wymiarami to dobrze mówisz.

Moim zdaniem powinno to dotyczyć każdego gatunku.

Pozdrawiam

Dokładnie i może w końcu żeby naprawdę ładne ryby łapać wszędzie nie trzeba by było jeździć do szwecji tylko pojechać np na miejscowy staw albo jeziorko. Tylko że u nas jest problem mięsiarzy dla których żaden wymiar nie obowiązuje bo nawet jak mają małe ryby to sobie z nich mielone zrobią. A dla przykładu okoń ponad 30 cm ma już kilkanaście lat więc nie łatwo mu sie rośnie w naszych wodach między innymi przez takich ludzi

Google

Dołaczył: 17 Paź 2009
Skad: Olsztyn

Odpowiedz do tematu