Sobota, rzeka Tuga koło Nw. Dworu GD. , ok 50 płotek, największa ok 35cm, trochę ukleje, jazgarzy , i na okrasę okoń, też dobrze ponad 30cm, samica nabita ikrą.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
ja sezon rozpocząłem wczoraj oto połów
-4 karasie srebrzyste (max 30cm)
-1 okoń (25cm)
-2 plocie (max 15cm)
i potem zaczęły sumiki karłowate brać mnóstwo, więc powrót do domu ;p
witam ja łowiłem na tudze złowiłem płoc 20cm i takiego samego okonia biorą także małe ukleje sandacze oraz leszcze pozdro
[ Dodano: 2011-04-23, 20:48 ]
ja łowiłem też na stawku prywatnym u wujka ale biorą same małe japońce w poniedzaiałek wybieram się na większe ryby jak amur,karaśoraz sum
Koło Tujska łowiłem pierwszy raz, a ostatnio na Cyganku. Orientujesz się w łowiskach wokół, czyli Szkarpawa, Wisła Królewiecka? Bo w Tudze to podobno tylko wiosną i jesienią idzie połowić, latem jest kicha.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
Orientuje się i to bardzo mieszkam bardzo blisko nich w Rybinie
[ Dodano: 2011-04-27, 20:05 ]
Możecie napisa swoje życiowe rekordy?Mój nie jest za duży jest to sum tylko 1 kg
[ Dodano: 2011-04-27, 20:16 ]
WIND,mam pytanko gdzie w NDG można wyrobic kartę wędkarską bo ja łowilem ale bez karty a tak apropo jak wam będzie się nudzi polecam grę fishing simulator 2 bardzo dobra gra
Siedziba koła: ul. Sikorskiego 23; 82-100 Nowy Dwór Gdański (budynek Żuławski Ośrodek Kultury, wejście od strony rz. Tugi)
Dni i godziny przyjmowania składek: w siedzibie koła w poniedziałki od 14 do 17 oraz środy i czwartki od 10 do 14
Telefon kontaktowy - brak
Tak swoją drogą, to gratuluję pomysłu , łowić bez karty na wodach PZW i jeszcze się pochwalic ... Jak będziesz miał kartę to daj znać, może kiedy s się wybierzemy. Jak będziesz miał opłaconą kartę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum