Witam
Kupiłem dziś dla szwagra wędkę do połowu z plaży Colmic surf Hidalgo 4,20 m cw 100g
kołowrotek Shimano Nexave 4000FC
do tego na jedną szpulę plecionkę Stalt master 0,18mm -14,95kg a na zapasową żyłkę Fiume carp 0,27mm -9,30kg do obciążenia zestawu 60g i 80g ołów.
Moje pytanka do was:
Czy zestaw zda egzamin przy połowie z plaży ?
Czy przy połowach z plaży zakłada się rurkę anty splątaniową i czy daje się przypon (np. fluorocarbon)?
i najważniejsze pytanko:
Czy i na co można łowić na Chorwackich plażach i jakich ryb można się spodziewać?
Na koniec przypomniało mi się jak na takim zestawie plażowym widać branie
Pozdrawiam
Na naszych plażach nie połowisz takim sprzętem, poprostu nie sięgniesz najlepszych łowisk. Jak jest w Chorwacji- niestety, nie wiem. O rurkach nie słyszałem zeby ktoś stosował, przypony z żyłki, ale to wystarczy na nasze, bałtyckie rybki. Wskaźnikiem brań w zestawach surfacastingowych jest szczytówka. Zakup moim zdaniem chybiony jeżeli chcesz tego zestawu użyć na naszych plażach, pewnie nie kupiłeś tego sprzętu na jeden wypad do Chorwacji. Ale na sumowe zasiadki się nada , na nasze plaże zestaw musi wyglądać całkiem inaczej.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
Witam
wind, liczyłem że się w tej sprawie wypowiesz zważywszy gdzie mieszkasz
Zakup był zrobiony w pośpiechu bo dziś wieczorkiem szwagier przejazdem ze Szwecji do Chorwacji zaleci do mnie i prosił co bym mu coś na szybko kupił. Jak mu się nie sprawdzi to w drodze powrotnej pewnie mi go zostawi a ja może na jakiegoś suma lub karpika się z tym wybiorę.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum