Karpiki takie po 1-2,5kg
Splawik bombka 3g
haczyk z krotkim trzonkiem rozmiar 6
Zylka jak zwykle jak u mnie cienka max 0,20 przypon 0,12 (ale to moje widzi mi sie)
i na hak kuku z 2szt + robak czerwony;)
Powodzenia:)
Wysłany: 2009-09-27, 21:32
Lepiej założyć większy hak. Czasem podchodzi większa rybka,a przy małym haczyku często są problemy z zacięciem. Druga sprawa,to dość często mniejszy haczyk karpie głęboko łykają. Jeśli łowimy sportowo to szkoda ryb kaleczyć. Większy hak ciężej ryba ma połknąć a co za tym idzie,prawidłowo zacięta,w lepszej kondycji rybka może wrócić do wody
Z mego doświadczenia na karpie najlepsze są zestawy gruntowe, ale jeśli już chcesz łowić na spławik to zalecam: żyłka jak kolega wyżej zalecił 0,20 przypon 0,12 będzie również dobry, spławik przelotowy 5g, hak (8-12) sądzę że taki wystarcza, a na ten hak 2-3 ziarenka kukurydzy gotowanej, konserwowej z puszki. Nawet lepiej by było jak byś włożył kilkanaście ziarenek kukurydzy do jakiegoś aromatu np. truskawkowego tak na 2-3 dni. A wszystko ma to wyglądać tak:
http://www.lakefishing.co..._splawikowy.gif
_________________ Moja wypowiedz wyraża opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum