Witam, poszukuję wiadomości, opinii i innych rzeczy, które pomogą mi zapoznać się bliżej z jeziorem Mausz. Wybieram się na tydzień i chciałbym wiedzieć na co mogę się tam zastawić. Interesuje mnie między innymi obecny stan zarybienia, ciekawe miejsca, ogólny stan jeziora i czego w ogóle się mogę po nim spodziewać. Każda informacja jest dla mnie cenna, potrzebuję świeżych informacji na ten temat :) Może ktoś może się pochwalić okazami ? Będę łowił od strony miejscowości Kłodno. (zaznaczone niebieską strzałką). W okolicy znajduję się też rzeka Słupa.
Doczytałem ze starszych źródeł, że występuje sandacz, szczupak, sielawa, lin, leszcz, okoń, węgorz, płoć i karaś. Posiadam też plan batymetryczny jeziora, który załączam. Z góry dziękuję za każdą wiadomość i pozdrawiam :)
Witam :) jesli dobrze pamietam to to jeziorko jest dosc glebokie :| łowilem na koszyk rano, wieczorem oraz na noc i efekty byly slabe :( cos tam pukalo o przynente ale nie do zaciecia tak bynajmniej bylo z tej strony gdzie ja bylem, ale jednoczesnie w tym samym czasie moj wujek byl z drugiej strony jeziora gdzies niedaleko domków i z tamtej strony rowniez bylo gleboko alee zlapal 3 leszcze największy mial jesli dobrze pamietam 2.6 kg nieco mniejszy okolo 2 kg i najmniejszy 1.2kg i to w dzien :) wiecej nie lowil wiec nie wiem co mozna jeszcze zlowic od strony domkow letniskowych.Wracajac do mojej strony jeziora tak jak juz mowilem na koszyk slabe efekty wiec przerzucilismy sie na spinning i calkiem ladne okonie braly i to z brzegu, na okonia warto sie tam wybrac lecz trzeba wykupic zezwolenie do amatorskiego polowu ryb na tym jeziorze chyba 10 zl za dzien bylo tak mi sie wydaje. Dosc czesto plywali lodkami z silnikiem i sprawdzali wiec lepiej miec niz zaplacic niezly mandacik :)
A co do ryb Leszcz, szczupak, okon, ploc, wegorz, karp, ukleja, kromp, kielb, karas, lin,sandacz,jaź, klen, sielawa itd gatunkow ryb jest tam bardzo duzo tak bynajmniej powiedzieli nam kontrolerzy zezwolen :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum