Witam
Przyłącze się do kolegi Dziadunio, z prośbą o jakieś wskazówki jaka ryba występuje i czy jest szansa na polowy metodą gruntową, może wiosną jakieś wspólne wędkowanie zorganizujemy.
Pozdrawiam
Jakie ryby sa to moge powiedziec co wiem i widziałem.Jest piekny lin i duuzo go szupak jest ładny przy mnie były wyciągane takie do 3 kg ale są i większe na pewno.Raz siedzac na lita na kładc3 widziałem smigajacego karaska patelniaczek taki przeszłem dalej brzegiem to naliczyłem z 10 takich wygrzewajacych sie.wracam na stanowisko kolega siedzi drugi doszedł ja sianam a tu takie dwa karpiki mało 1 kg moze 1.5kg gora 2 kg.Ale pod sama kładeczka przy nas smigały.Słyszałem ze jest sandacz ale nie wiem sam nikt przy mnie nie złapał.
Ale czekam na kogos kto cos wie ma miejsca wie moze jakies ukształtowanie dna czy cos.
Jesli chodzi o grunt to chyba by trzeba było jakies dobre miejsce bo wszedzie moł.
Co do jeziorka to muszę przyznać że ryb jest dużo. Szczycionek tak jak domowe należy do koła Pana Perzanowskieo, oni przynajmniej zarybiają akweny. Wiem że wpuszczono dużo leszcza, szczupaka.
Na grunt ciężko łowić bo dużo zaczepów, zielska i kory - kiedyś spławiali tam bale z drzew i na dnie pełno tego. Jeziorko ma 15m głebokości także jest nawet głębokie...
Widziałem jak kolega złowił tam leszcza na twisterka o wadze 5,5kg. Lin bierze tam praktycznie od maja do września. Dobre efekty mam jeśli chodzi o białą rybę na bata 6-7m z brzegu. Jest odrazu spad także fajnie się ciąga płocie a czasem walnie lin, karaś albo karp zerwie zestaw hehe. Fajnie mieć żywcówkę, z boku zawsze sobie wyrzucam dużą płoć i czekam na szczupaka.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum