WĘDKARSTWO-Najlepsze Forum Wędkarskie
Wędkarstwo spławikowe, gruntowe, podlodowe.
Metody łowienia, łowiska wędkarskie, ryby, przynęty, wędkarstwo spinningowe, karpiowe i morskie.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jez., szczycionek

Jez. Szczycionek
Autor Wiadomość
Dziadunio 
Nowicjusz

Wysłany: 2011-01-28, 09:57   Jez. Szczycionek

Wiec prosił bym o wszelkie wiadomosci i opis wypraw z tego jeziorka.Wszystko co sie da i spinningi spławik wszelkie rady :-)

ULi 

Wysłany: 2011-01-28, 20:15   

Witam
Przyłącze się do kolegi Dziadunio, z prośbą o jakieś wskazówki jaka ryba występuje i czy jest szansa na polowy metodą gruntową, może wiosną jakieś wspólne wędkowanie zorganizujemy. :-D
Pozdrawiam

Dziadunio 
Nowicjusz

Wysłany: 2011-01-29, 08:43   

Jakie ryby sa to moge powiedziec co wiem i widziałem.Jest piekny lin i duuzo go szupak jest ładny przy mnie były wyciągane takie do 3 kg ale są i większe na pewno.Raz siedzac na lita na kładc3 widziałem smigajacego karaska patelniaczek taki przeszłem dalej brzegiem to naliczyłem z 10 takich wygrzewajacych sie.wracam na stanowisko kolega siedzi drugi doszedł ja sianam a tu takie dwa karpiki mało 1 kg moze 1.5kg gora 2 kg.Ale pod sama kładeczka przy nas smigały.Słyszałem ze jest sandacz ale nie wiem sam nikt przy mnie nie złapał.

Ale czekam na kogos kto cos wie ma miejsca wie moze jakies ukształtowanie dna czy cos. :roll:

Jesli chodzi o grunt to chyba by trzeba było jakies dobre miejsce bo wszedzie moł.

benji 

Wysłany: 2011-01-30, 18:32   

Co do jeziorka to muszę przyznać że ryb jest dużo. Szczycionek tak jak domowe należy do koła Pana Perzanowskieo, oni przynajmniej zarybiają akweny. Wiem że wpuszczono dużo leszcza, szczupaka.
Na grunt ciężko łowić bo dużo zaczepów, zielska i kory - kiedyś spławiali tam bale z drzew i na dnie pełno tego. Jeziorko ma 15m głebokości także jest nawet głębokie...
Widziałem jak kolega złowił tam leszcza na twisterka o wadze 5,5kg. Lin bierze tam praktycznie od maja do września. Dobre efekty mam jeśli chodzi o białą rybę na bata 6-7m z brzegu. Jest odrazu spad także fajnie się ciąga płocie a czasem walnie lin, karaś albo karp zerwie zestaw hehe. Fajnie mieć żywcówkę, z boku zawsze sobie wyrzucam dużą płoć i czekam na szczupaka.
Pozdrawiam

Dziadunio 
Nowicjusz

Wysłany: 2011-02-01, 11:30   

A na linka gdzie polecasz?

[ Dodano: 2011-03-27, 11:23 ]
Benji a jak myslisz kiedy lin tam zacznie żerowanie? W tym roku?

Google

Dołaczył: 17 Paź 2009
Skad: Olsztyn

Odpowiedz do tematu