Wysłany: 2011-07-03, 16:38 Jaki Kij Polecacie Do Szczupaka Sandacza Węgorza
Witam od 13 lat łowie rybki w tym roku zaczolem łowiec szczupaki sandacze wegorze posiadam sprzet jaxona + mikado i niestety sprzet po walce z kiloma wegorzami bardzo dostal w pupe glownie oberwal kołowrotek mikado nie pamietam modelu ale calosciowo kosztowalo okolo 430pln wedka jaxon crystalis 3 skladniowa do 80g w tamtych czasach kosztowala 220PLN a kolowrotek mikado 210PLN.
i ten zestaw chicalbym wymienic na nowy lepszy szczegolnie duzo łowie wegorze i szczupaki wegorze od 70cm w góre.
nowy sprzęt chciałbym kupic do ceny 1000PLN za kij + kreciol.
Teraz pytanie w jaką firme inwestować jaxon porazka cormoran to samo. drugi zestawik mam shimano feeder i kreciol shimano i jestem zadowolony.
Dawno nie kupowalem sprzętu i nie wiem co jest teraz wytrzymale a zarazem dobrze pracuje przeważnie łowie z gruntu to wolalbym sprzet kij 2 sekcjowy 3,9m do 140g wyrzutu kreciol z wolnym biegiem lub hamulcem walki.
Czekam na wasze opninie z gory dziekuje za odpowiedzi.
oraz co sodzicie o kreciolku okuma salina baitfeeder 65
i kiju DRAGON MegaBaits Challenge Carp 3.90 m 3 1/2 lbs
witam, zanim doczytałem do końca Twój post przyszły mi dwie możliwości do głowy, pierwsza zgodna z Twoim pomysłem, czyli karpiowka, a druga trochę bardziej może kontrowersyjna ale zastanów się nad kijem do surfa, długośc 3,9m do 4,5m i c.w. koło 160g. Marki nie podam, bo sam nie używam takich kijów ale poczytaj Wędkarza Morskiego, tam sporo o sprzęcie piszą. Kołowrotek z wolnym biegiem jak najbardziej, sam posiadam Okumę Trawertine i jestem zadowolony.
_________________ LUDZIE OPĘTANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM
ja raczej bede obstawiac karpiowke ale o sztywniejszej akcji a zarazem dosc wytrzymala podobno dragon teraz ma 0 reklamacji z daiwy i shimano duzo jest podrobek nawet w hurtowni bo sam od jutra zaczynam handlowac sprzetem i tego sie dowiedzialem ze ze wschodu trafiaja do nas dawy i shimano made in china republick chociaz jest made in japan;/. okuma daje 5 lat gwarancji same danie 5 lat gwarancji musi swiadczyc ze albo sprzet jest dobry i nie boja sie dac tylu lat bo jak wiadomo serwis zawsze jest drozszy niz produkcjia ze wzgledu na fiormy przewozowe. dalej czekam na wasze propozycje pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum