Wysłany: 2009-03-07, 20:41 Jak złowić Sandacza?
W tym temacie piszcie jakie macie sposoby na Sandacza. Czyli jaką metodą połowu i na jakie przynęty.
Ja sandacze łowię zazwyczaj na spinning, na metodę drop-shot lub z opadu. Metoda drop-shot polega na tym że na końcu żyłki wiążemy ciężarek a jakieś 70-100cm nad ciężarkiem wiążemy hak. Na hak zakładamy twistera lub jakąś inną gumową przynętę i wurzucamy zestaw i polega to na tym że co chwila podszarpujemy wędziskiem, chodzi o to aby ciężarek leżał cały czas na dnie a przynęta chodziła do dołu i do góry.
Ostatnio zmieniony przez benji 2010-03-29, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-03-09, 19:39
Sandacz niby ryba trudna do złowienia, ale spróbujcie ze systemem Drakovicha jakoś tak się pisze. Ale ja łowię tak, Wędzisko spinningowe 2.40m troszkę miekkie c.w. 7g/28g, Przynęta 10cm/15cm twister biały kolor lub żółty, lub kopyto 7cm/10cm.
jak sandacz to doly za glowkami opaski lub twarde blaty w nocy blisko brzegu okolo 3ech metrow i woblery do 7cm najlepiej Rapala xrap maja w srodku grzechodke co ma dodatkowy plus lub orginal plywajaca o brzasku ta sama technika blisko i cicho a gdy w wodze cisza to jigowanie ciezkie tzw bombardowanie ciezkie glowki i jaskrawe kolory z malymi przerwami i szuranie po dnie
Wysłany: 2011-04-05, 12:34
SNAJPEROO7 napisał/a:
jak sandacz to doly za glowkami opaski lub twarde blaty w nocy blisko brzegu okolo 3ech metrow i woblery do 7cm najlepiej Rapala xrap maja w srodku grzechodke co ma dodatkowy plus lub orginal plywajaca o brzasku ta sama technika blisko i cicho a gdy w wodze cisza to jigowanie ciezkie tzw bombardowanie ciezkie glowki i jaskrawe kolory z malymi przerwami i szuranie po dnie
OK ale jak nurt płynie od np lewej strony to trupka na prawo od główki ile metrów mniej więce????
Rozumiem że w warkocz ???tak???
[ Dodano: 2011-04-05, 16:03 ]
A jeszcze jedno pytanko :) jak rozpoznać rynny i doły.Mi się wydaje ze tam gdzie się kończą tam woda wybija do góry dobrze myślę ????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum