Wysłany: 2009-03-15, 17:24 Główki jigowe
Witam. Macie jakieś sposoby na wykonanie własnoręcznie główek. Próbowaliście je kiedyś robić samemu?
[ Dodano: 2009-03-16, 15:59 ]
Widze panowie, że nie lubicie majsterkować chyba? Jeśli ktoś ma jakiś patent to niech go sprzeda. Ja już sprzedałem swój na koszyki-i bardzo się z tego cieszę bo ktoś może skorzysta-PO TO JEST FORUM I DZIAŁ "ZRÓB TO SAM"
Wysłany: 2009-03-17, 16:07
Zadałem to pytanie na forum bo chciałem się dowiedzieć czy ktoś ma może jakiś lepszy pomysł na zrobienie formy.
Zgadza się można odlewać główki w formie gipsowej, a najlepszy do tego jest gips stomatologiczny o twardości III. Sam tak odlewałem główki i wychodziły całkiem w miarę. W zeszłym roku zakupiłem sobie formę do odlewania główek(produkują je w Niemczech). Forma wyniosła mnie ok 40złotych- ceny na allegro zabijają!!!
czesc ja spininguje , tez mam sporo glowek jig .
Mam super formy do tego z niemiec bardzo mocne kute haki vmc czerwone.
Glowki sklepowe nie umywaja sie do moich przetestowalem na roznych wodach i w zaleznosci od wody i okresu lowienia spelniaja swoja role.
Moj rekord to ok 30 ryb jednego dnia w sumie jakies 40kg ryby - lowilem na zółte i czerwone głowki jig ,banana,rybki, i woblery.
maluje glowki metoda proszkową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum