Wysłany: 2010-07-09, 22:25 Feeder-czyli łowimy na boczny trok :)
Chciał bym opisać metodę ,,Boczny Trok". Jest to moim zdaniem jedna z najlepszych metod na okonia. A wygląda to następująco:
http://www.fishing.pl/var..._przelotowo.jpg
Do tej pory tą metodę stosowałem na wodach spokojnych, jeziorach, stawach. Zarzucałem kilka gruntówek a w między czasie rzucałem boczny trok, praktycznie co 2 rzut był okoń, również trzeba uważać aby nie przegapić brania na gruntówkach. Niestety nie zdarzyło mi się stosować tej metody w rzece więc nie wiem jak się tam sprawdzi. Zapomniał bym dodać co się przyda, więc zacznijmy od żyłki: 0,16- jest najlepsza, przypon:0,10-0,12, ciężarek max. 20g- tyle wystarczy aby rzucić w miarę bardzo daleko i na koniec zalecam stosowanie małych paproszków z uzbrojeniem 2-4g.
_________________ Moja wypowiedz wyraża opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
W sumie masz racje mój błąd, ale sądzę że innym przyda się kilka wskazówek o tej metodzie. :)
_________________ Moja wypowiedz wyraża opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Także ją używam, jest niezawodna i wabi niezłe okazy (Nie tylko okoni !! ;]), udało mi się na to złapać niezłego szczupłego, cud, że nie przegryzł żyłki. Idealna jest na dalekie rzuty małymi gumkami.
Ładnie opisane, pozdrawiam ;)
P.S.
W rzece też to bardzo dobrze się sprawdza, testowałem. ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum