Witam
wind, dziś znajomy był na lodzie i jeszcze dobre 30 cm jest a przy tej pogodzie to najwcześniej po 15 kwietnia na jezioro.
Pozdrawiam
Witam,
Myślę że nawet dłużej będzie trzeba poczekać. Jak wierciłem świdrem to prawie na kolanach pod koniec - taki gruby lód. A jak do tej pory co noc są przymrozki także długo się utrzyma ta pokrywa lodowa.
Wysłany: 2010-03-31, 20:39
A tu was muszę pocieszyć albo i zmartwić. Sezon gruntowo-spławikowy uważam za otwarty! Wczoraj łowiłem na Wiśle na feederka i byłem mile zaskoczony. Siedziałem nad woda 3 godzinki i przez ten czas złowiłem 10 płoci,5 krąpi i klenika. do tego uwiesiło mi się na zestawie 5 cert (wszystkie w granicach 30cm) i świnka 44cm. Szkoda tylko,że najlepiej biorą w okresie ochronnym
Witam
benji, niewiele się pomyliłem z tym wiosennym wędkowaniem zaraz po świętach lecę nad wodę
Wędziska już prawie gotowe a na pewno odkurzone czekają na rozpoczęcie sezonu
bili1707, gratuluje połowu wrzuć jaką fotkę
Pozdrawiam
Wysłany: 2010-04-04, 19:46
ULi, Nie robiłem zbyt dużo fotek bo nie miałem zbyt dużo czasu. Poza tym 2 Mpix to niezbyt dużo by robić dobre zdjęcia. ale 3 w miarę widoczne mogę wrzucić
A! Płotki żadnej nie mam uwiecznionej,ale jest jedyny wtedy klonek a świnka dostała buzi i do wody
Witam
bili1707, fotki bardzo dobre
11.IV mam zarezerwowane przedpołudnie na wędkowanie w sobotę bylem na po patrzaj w rzekę zaczęła już płotka spływać a na jeziorze w czcinach też zaczyna się coś dziać obiecuje fotki.
Nadpisze ten post co by nie pisać jednego za drugim
byłem dziś na moim ulubionym stawie zobaczyć co i jak, spotkałem jednego wędkarza który moczył kija bez większych efektów w czasie rozmowy kolega po kiju mówi że tej zimy grubo ponad tona ryb się podusiła, udałem się w inna część stawu i na brzegu widzę martwe amury i karpie aż serce zabolało, w czcinach leżała spora ilość drobnicy.
witam po raz kolejny w jednym poście
Panowie i panie rozumiem że wydarzenia z ostatnich dni nie napawają radością no ale dla chwili wyciszenia nikt nie był nad wodą.
Ja byłem w ciszy i pomyśleniu na kruchością ludzkiego życia pomoczyłem kija i wróciłem do domku. Na haczyk zaczepiło się parę małych płoteczek, które wróciły do wody.
Pozdrawiam
ULi
Witam
ja tylko nad wodę zalatuje pokarmić rybki
jak nie mam czasu to ryby biorą a jak ja mam wolne to one ochoty na haczyk nie mają
dziś byłem złapałem 3 jazgarze o łącznej długości 12 cm
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-24, 19:37 ]
Witam
wczoraj udało mi się złapać 1-go lina w tym roku a do tego 20 karasi 5 plotek i jednego leszczaka. Wszystko z gruntu na kanapkę białego z czerwonym. Zdjęć brak bo moja kochana córeczka zalała mi telefon a aparatu nie miałem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-30, 18:40 ]
Witajcie
Patrze patrze i nic nie widzę ja rozumiem że forum nie jest jakieś zajebiście duże no ale tylko ja raz w tygodniu wędkuje czy po prostu nie chce się wam skrobnąć dwóch no max trzech zdań.
Byłem dziś z rana no ale rewelacji nie było choć nie można powiedzieć że lipa złapałem parę płotek jednego karasia rybki wróciły do wody. Rybki brały bardzo delikatnie na białego robaka z ochotką, ach na Małym Sasku z łódki łowiłem.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum