WĘDKARSTWO-Najlepsze Forum Wędkarskie
Wędkarstwo spławikowe, gruntowe, podlodowe.
Metody łowienia, łowiska wędkarskie, ryby, przynęty, wędkarstwo spinningowe, karpiowe i morskie.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bo, duze, okonie, szczupaki, szwecji, warto, zapraszam, ze

Duże Okonie, Szczupaki ze Szwecji Zapraszam bo Warto
Autor Wiadomość
WedkarzSzwecja
Nowicjusz

Wysłany: 2011-05-11, 17:15   Duże Okonie, Szczupaki ze Szwecji Zapraszam bo Warto

Witam Was Serdecznie.

Po chodzeniu po różnych wędkarskich forach internetowych natknąłem się na to forum, Na pierwszy rzut oka widzę iż na forum jest wszystko co najważniejsze, można się wiele ciekawego dowiedzieć, poznać fajnych ludzi i podzielić się swoim doświadczeniem z innymi użytkownikami.
Więc może zacznę tak..
Od kilku lat mieszkam w Szwecji, a jak wiadomo, jak Skandynawia to i wielkie ryby :]
Chciałem pochwalić się wam moimi okazami które łowiłem tej zimy, wiem że już mamy wiosnę ale oglądanie dużych rybek robi wielkie emocje zarówno w zimę jak i lato ;]

1.)

Więc tak. Na pierwszym filmiku prezentuje moje dwa okonki po 40 cm 0,95 kg, które złowiłem na pierwszym wyjeździe na lód. Były to nasze pierwsze ryby, które postanowiliśmy nagrywać i umieścić na internecie, dlatego jeszcze nie oswoiliśmy się z opanowywaniem emocji przed kamerą i w filmiku występuje kilka słówek, które nie powinny paść, ale myślę iż większego problemu z tym nie będzie, ponieważ każdy z nas przeżywa to w taki sposób ;]

Link

Ładne prawda? :] Lecz ja bardzo, bardzo żałuję tego iż nie kręciliśmy filmów już rok temu, gdzie łowiliśmy okonki po ponad 1kg (1,25 1,50 1,78, 1,80). Moj znajomy złowił nawet okaz prawie 2kg (1,97kg), mieliśmy wielkie nadzieje iż w tym roku również takie będą ale niestety.. Za rok się postaramy i z pewnością wstawie tutaj duzo, duzo większe okazy :)

Tutaj jest nieco mniejszy okonek : 0,87 kg 39cm

Link

:)

2.)

Na drugim filmiku prezentuje Szczupaka, o masie 3,43kg 81cm, który niefortunnie przy podbijaniu podlodówką zaczepił sie za brzuch, zapewne szczupak gdy atakował, ja w tym czasie podbiłem podlodówkę i tak wyszło jak wyszło, do praktycznie samego konca o tym nie wiedziałem :). Jak później będzie można dostrzec szczupak odzyskał wolność ;]

Link
.

3.)

W tym filmiku również szczupak, i nie doświadczony kolega w filmowaniu również pokazał, jakie to emocje panują przy ciągnięciu takiego Szczupaka!. Szczupak o wielkości 102cm i masie 7,5kg stawiał dużo oporu przy wyciąganiu :)

Ps. W Szwecji nie obowiązuje okres ochronny na szczupaka, oraz można łwoić na tak zwanego żywczyka. Więc dla co niektórych gdy by się mieli czepiać, sprawę wyjaśniam :]

Link

4.)

Ostatni filmik, który wam pokażę również jest ze szczupakami, również złowionych na żywczyka, tym razem 7 szczupaczków w jednym wideo :]

Link

Myślę iż większości z was moje filmiki przypadną do gustu, i będą śledzić moje poczynania również wiosną, Liczę na sporą ilość opinii i komentarzy, tutaj jak i pod moimi filmikami na youtubie. Zachęcam też do subskrybowania kanału aby śledzić wszystko na bierząco.

Niebawem Pododaje kolejne filmiki z wielkimi emocjami! ;]

Ps. Jeśli coś w moim poście jest nie tak. Proszę administratorow o nie kasowanie tematu odrazu, tylko napisanie do mnie, a ja poprawie. Bo tak jak pisałem jestem początkującym członkiem tego forum. Pozdrawiam :)

ULi 

Wysłany: 2011-05-11, 21:22   

Witam
To tak na początek witam na forum.
Filmiki są bardzo dobre o takich rybach na mazurach można tylko pomarzyć, ale na paru innych forach widziałem już twoje filmiki WedkarzSzwecja, tak więc gorąco wierze że tylko na tym forum jesteś początkującym :-) i nawet mi przez myśl nie przeszło że nie czytałeś regulaminu.
Mam przy okazji pytanko w której części Szwecji bo latem wybieram się do Sztokholmu i może masz sprawdzone łowisko w tej okolicy.
Pozdrawiam

WedkarzSzwecja
Nowicjusz

Wysłany: 2011-05-11, 22:35   

ULi

tak na tym forum jestem początkującym.

Ja mieszkam praktycznie na samym południu Szwecji okolice Malmö wiec to jest spory kawał drogi do Sztokholnu (600km) Pozdrawiam :)

kaj12dawid 
Stały bywalec

Wysłany: 2011-06-22, 13:19   

Pozazdrościć :mrgreen: :mrgreen:

Google

Dołaczył: 17 Paź 2009
Skad: Olsztyn

Odpowiedz do tematu